Вертута з лаваша

 


Це дуже смачна страва. По суті пиріг, традиційний виріб. Завдяки використання лавашу, технологія приготування стає легкою справою. 

 Не потребує приготування й розкатування тіста. Просто треба купити прямокутний лаваш хорошої якості, додати творожну начинку, яєчну-сметанну заливку й знайти лише трохи часу для приготування. Ми звикли готувати у формі рулету. Але форма буде саме класичної "Вертути".

Інгредієнти:

1. Лаваш - 2-3 шт 

2. Сир (творог) - 350-400 г.

3. Сметана - 50 г.

4. Цукор чи цукрова пудра за смаком 

5. Родзинки

6. Ванільний цукор 

7. Лимон чи апельсин 

8. Масло вершкове

9. Яйця курячі - 3 шт. 

Спосіб приготування:

- Готуємо начинку: творог змішати з цукровою пудрою, ванільним цукром, підготовленими родзинками. Додати яйце. Має вийти однорідна творожна маса. 

- Лаваш нарізати на смужки.

- Смужки трохи змастити маслом, яке розм'якло при кімнатній температурі та викласти начинку.

- Скрутити рулетом та скрутити равликом. Змащуємо кожен маслом. Покласти у форму посередині (форму попередньо змастити олією без аромату).

- Інші отримані рулети викласти навкруги "равлика" і так заповнити всю круглу форму. Додати зверху шматочки масла.

- Готуємо заливку: яйця збиваємо зі сметаною, трохи додаємо цукрової пудри, можна ванільного цукру (пів пакетика) та цедру лимона чи апельсину. Вилити у форму.

- Форму покласти в розігріту плиту. Та випікати при температурі 180'С- 200'С. Випікаємо до готовності. Поверхня має бути золотисто коричневою. Час випікання залишить від вашої духовки ( від 35 - 45 хв).

Вертуту витягуємо з форми, коли трохи охолоне. 

На розрізі також чудово виглядає. Це справжня смакота! 

Коментарі