Це дуже смачна страва. По суті пиріг, традиційний виріб. Завдяки використання лавашу, технологія приготування стає легкою справою.
Не потребує приготування й розкатування тіста. Просто треба купити прямокутний лаваш хорошої якості, додати творожну начинку, яєчну-сметанну заливку й знайти лише трохи часу для приготування. Ми звикли готувати у формі рулету. Але форма буде саме класичної "Вертути".
Інгредієнти:
1. Лаваш - 2-3 шт
2. Сир (творог) - 350-400 г.
3. Сметана - 50 г.
4. Цукор чи цукрова пудра за смаком
5. Родзинки
6. Ванільний цукор
7. Лимон чи апельсин
8. Масло вершкове
9. Яйця курячі - 3 шт.
Спосіб приготування:
- Готуємо начинку: творог змішати з цукровою пудрою, ванільним цукром, підготовленими родзинками. Додати яйце. Має вийти однорідна творожна маса.
- Лаваш нарізати на смужки.
- Смужки трохи змастити маслом, яке розм'якло при кімнатній температурі та викласти начинку.
- Скрутити рулетом та скрутити равликом. Змащуємо кожен маслом. Покласти у форму посередині (форму попередньо змастити олією без аромату).
- Інші отримані рулети викласти навкруги "равлика" і так заповнити всю круглу форму. Додати зверху шматочки масла.
- Готуємо заливку: яйця збиваємо зі сметаною, трохи додаємо цукрової пудри, можна ванільного цукру (пів пакетика) та цедру лимона чи апельсину. Вилити у форму.
- Форму покласти в розігріту плиту. Та випікати при температурі 180'С- 200'С. Випікаємо до готовності. Поверхня має бути золотисто коричневою. Час випікання залишить від вашої духовки ( від 35 - 45 хв).
Вертуту витягуємо з форми, коли трохи охолоне.
На розрізі також чудово виглядає. Це справжня смакота!

Коментарі
Дописати коментар