Даний десерт придуманий виключно мною. Усі схожі рецепти - випадковість.
Звісно є схожість з "Пташиним молоком". Але є і відмінності. Чудові доповнення.
Інгредієнти
1. Сметана - 500 г.
2. Цукрова пудра - за смаком.
3. Ванільний цукор
4. Полуниця
5. Желатин - 30 г.
6. Какао-порошок - 45 г.
7. Печиво пісочне - 1 упаковка.
8. Масло вершкове - 30 г.
9. Мигдаль
10. Шоколад або глазур
11. Вода - 5 ст. л.
12. Кокосова стружка
Спосіб приготування
- Полуницю порізати, покласти в глибоку ємкість.
- Желатин замочити у воді.
- Печиво подрібнити зручним способом. Додати масло. Викласти, розподіливши отриману масу по креманкам або стаканам. Трохи придавити втулкую для щільності. Кладемо в холодильник.
- Сметану взбити з цукровою пудрою, ванільним цукром.
- Половину сметанної маси додати до полуниці.
- В іншу частину додати просіяний какао - порошок.
- Розтоплюємо желатин. Одну половину кладемо до сметанної - полуничної маси. Взбити міксером до однорідної маси та викладаємо до печива-основи, яку витягуємо з холодильника. Креманки чи стакани повертаємо в холодильник. В них сметанна - полунична маса з желатином застигає достатньо швидко. Можна покласти й до морозилки. Так буде ще швидше.
- Розтоплений желатин додаємо й до шоколадної маси. Можна додати краплі шоколаду й тертий шоколад. Взбити до однорідної маси.
- Коли сметанно - полунична маса з желатином застигне, то зверху кладемо шоколадну масса з желатином. Залишаємо застигнути.
- Декоруємо, коли маса трохи застигне, розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою та мигдалем. У мене вийшла така квіточка.
Взагалі вийшло дуже смачно. Даний десерт подавали гостям. Вони були в захваті від смаку. Й я була дуже щаслива
А вам нехай смакує, якщо приготуєте цей десерт.


Коментарі
Дописати коментар