Торт - десерт "Райське молоко"


 Даний десерт придуманий виключно мною. Усі схожі рецепти - випадковість.

Звісно є схожість з "Пташиним молоком". Але є і відмінності. Чудові доповнення. 

Інгредієнти

1. Сметана - 500 г.

2. Цукрова пудра - за смаком.

3. Ванільний цукор 

4. Полуниця

5. Желатин - 30 г.

6. Какао-порошок - 45 г.

7. Печиво пісочне - 1 упаковка.

8. Масло вершкове - 30 г.

9. Мигдаль

10. Шоколад або глазур

11. Вода - 5 ст. л.

12. Кокосова стружка

Спосіб приготування

- Полуницю порізати, покласти в глибоку ємкість.

- Желатин замочити у воді.

- Печиво подрібнити зручним способом. Додати масло. Викласти, розподіливши отриману масу по креманкам або стаканам. Трохи придавити втулкую для щільності. Кладемо в холодильник. 

- Сметану взбити з цукровою пудрою, ванільним цукром.

- Половину сметанної маси додати до полуниці. 

- В іншу частину додати просіяний какао - порошок.

- Розтоплюємо желатин. Одну половину кладемо до сметанної - полуничної маси. Взбити міксером до однорідної маси та викладаємо до печива-основи, яку витягуємо з холодильника. Креманки чи стакани повертаємо в холодильник. В них сметанна - полунична  маса з желатином застигає достатньо швидко. Можна покласти й до морозилки. Так буде ще швидше. 

-  Розтоплений желатин додаємо й до шоколадної маси. Можна додати краплі шоколаду й тертий шоколад. Взбити до однорідної маси.

-  Коли сметанно - полунична маса з желатином застигне, то зверху кладемо шоколадну масса з желатином. Залишаємо застигнути.

-  Декоруємо, коли маса трохи застигне, розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою та мигдалем. У мене вийшла така квіточка. 



Взагалі вийшло дуже смачно. Даний десерт подавали гостям. Вони були в захваті від смаку. Й я була дуже щаслива 

А вам нехай смакує, якщо приготуєте цей десерт.

Коментарі