Печиво пісочне шоколадне "Шарм"

 Ми звикли готувати печиво на вершковому маслі. Й багато рецептів його включають в якості інгрідієнту. Однак можно швидко та без збивальної машини чи міксеру зробити печиво на основі рослинної олії (краще на оливковій олії високої якості, але підійде рафінована).

 Тісто робиться за лічені хвилини й формувати також не виникає труднощів.

 Саме печиво не я придумала, але трохи змінила рецептуру та покрокову технологію приготування. 

Інгредієнти 

Для тіста:

1. Борошно - 250-300 г. 

2. Яйця - 2 шт.

3. Цукор-пісок - 5 ст. л.

4. Ванільний цукор - пакетик .

5. Цедра апельсину чи лимону.

6. Сіль - дрібка.

7. Розпушувач

8. Олія рослинна - 6 ст. л.

9. Какао - порошок - 2 - 3 ст. л. 

Для декорування:

1. Чорний шоколад або глазур.

2. Кокосова стружка 

Спосіб приготування 

  • Яйця змішуємо з цукром-піском, ванільним цукром за допомогою вінчика. Потім додаємо олію. 
  • В окремому посуді просіюємо борошно, додаємо соль, цедру цитрусових, розпушувач, какао - порошок та перемішуємо. 
  • В рідкі інгредієнти додаємо сухі й готуємо тісто, яке однорідне та не прилипає до рук. 
  • Одразу формуємо тісто. Ріжемо на частини тісто. Формуємо спочатку у вигляді ковбасок, притискаємо виделкою та ріжемо на печиво. Виходить трохи ребристе печиво. 
  • Викладаємо печиво на лист, поверх якого є пергамент або силіконова ковдра. 
  • Випікаємо печиво близько 15 хв, при температурі 180'С
  • Розчиняємо плитку шоколаду або трохи більше. З двух сторін печива занурюємо в шоколад та в кокосову стружку (в оригіналі використовувався білий шоколад, а я використала темний).
Вийшло смачно. До кави чи чаю - чудове печиво. Я впевнена сподобається й вам, якщо приготуєте печиво. 
Виходить дуже багато смачного печива, яке, певно, краще за магазинне та не потребує багато часу на приготування.



Смачного! 


Коментарі