Курячий рулет зі шпинатом та сиром фета

 Дуже корисні страви готують з курки, зокрема з курячого філе.  А з додаванням шпинату - це максимальна користь страви.

 Й хто сказав, що корисне не може бути смачним? Ще й як може.


Представляю вам страву - соковитий курячий рулет зі шпинатом та сиром фета (бринза також підійде). Можна приготувати як у ресторані й посмакувати. 


Інгрідієнти

1. Філе куряче (подвійне) - 1 шт. 

2. Шпинат - 50 г.

3. Цибуля - 1 шт.

4. Часник - 2 зубка.

5. сир фета (бринза) - 80 г.

6. олія соняшникова 

7. вода - 200 мл. 

8. Спеції, приправи за смаком 

Спосіб приготування 

  • Філе куряче варто трохи відбити з внутрішньої сторони. Посолити, поперчити, додати приправи до курки та інші улюблені спеції та приправи. Залишити. Відбиваючи філе, використовуйте харчову плівку


  • Приготуємо начинку: нарізану цибулю кубиками викладаємо на пательню з олією та смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин. Також додаємо часник й ще смажимо пару хвилин. До цибулі з часником додаємо шпинат й ще смажимо 3 хвилини, а потім додаємо сир фету чи бринзу. Приправляємо за смаком. Непогано додати фенхель до начинки. Дати охолонути.

  • Начинку викладаємо на філе та згортаємо у рулет, використовуючи нитки, шпагат або зубочистки.

  • Обсмажуємо на пательні з двух сторін до золотисто-коричневого кольору.
  • Форму або лист застиляємо фольгою, кладемо рулет, додаємо води. Запікаємо при температурі 200'С близько 1 години. 


Подаємо з соусами, хоча рулет доволі соковитий. 
Одним таким соусом може слугувати суміш сметани, майонезу, часнику та зелені. 
Таку страву особливо добре готувати на свята. Але й в будні дні вона буде бажаною на обід чи вечерю. 
Приготуйте - не пожалкуєте. 
Нехай смакує!

Коментарі