Дуже корисні страви готують з курки, зокрема з курячого філе. А з додаванням шпинату - це максимальна користь страви.
Й хто сказав, що корисне не може бути смачним? Ще й як може.
Представляю вам страву - соковитий курячий рулет зі шпинатом та сиром фета (бринза також підійде). Можна приготувати як у ресторані й посмакувати.
Інгрідієнти
1. Філе куряче (подвійне) - 1 шт.
2. Шпинат - 50 г.
3. Цибуля - 1 шт.
4. Часник - 2 зубка.
5. сир фета (бринза) - 80 г.
6. олія соняшникова
7. вода - 200 мл.
8. Спеції, приправи за смаком
Спосіб приготування
- Філе куряче варто трохи відбити з внутрішньої сторони. Посолити, поперчити, додати приправи до курки та інші улюблені спеції та приправи. Залишити. Відбиваючи філе, використовуйте харчову плівку
- Приготуємо начинку: нарізану цибулю кубиками викладаємо на пательню з олією та смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин. Також додаємо часник й ще смажимо пару хвилин. До цибулі з часником додаємо шпинат й ще смажимо 3 хвилини, а потім додаємо сир фету чи бринзу. Приправляємо за смаком. Непогано додати фенхель до начинки. Дати охолонути.
- Начинку викладаємо на філе та згортаємо у рулет, використовуючи нитки, шпагат або зубочистки.
- Обсмажуємо на пательні з двух сторін до золотисто-коричневого кольору.
- Форму або лист застиляємо фольгою, кладемо рулет, додаємо води. Запікаємо при температурі 200'С близько 1 години.
Подаємо з соусами, хоча рулет доволі соковитий.
Одним таким соусом може слугувати суміш сметани, майонезу, часнику та зелені.
Таку страву особливо добре готувати на свята. Але й в будні дні вона буде бажаною на обід чи вечерю.
Приготуйте - не пожалкуєте.
Нехай смакує!





Коментарі
Дописати коментар