Я завжди шукаю натхнення, щоб приготувати легкі та смачні десерти. Знайшла випадково в одній соціальній мережі "Наполеон", який готується з лавашу в стакані (піалі), але зробила трохи по-своєму, гармонізувала ноти смаку.
Вважаю що вийшло добре. А смакує ще краще.
Приготуйте й ви, дорогі гості мого блогу цей десерт. Все є у вашому холодильнику. Потрібно не забути взяти лаваш.
Нічого складного!
Інгредієнти
Тісто:
1. лаваш
Крем:
1. Молоко або сметана - 400 мл.
2. Цукор-пісок - 1 стакан.
3. Яйца курячі - 2 шт.
4. Ванільний цукор - 1 пакетик
5. Какао - порошок - 2-3 ст. л.
6. Борошно - 2 ст. л.
7. Масло вершкове - 100 г.
8. Цукрова пудра (за потребою)
Для декору:
1. Полуниця.
2. Розтоплений шоколад (глазур)
Спосіб приготування
- Лаваш ріжемо або рвемо лаваш та ставимо на застрелений пергамент.
- Лаваш подріблюємо в крихту (не гарячим!)
- Розігріваємо духову шафу й сушимо лаваш 10-15 хвилин при температурі 180-200'С.
- Робимо заварний шоколадний крем: два яйца взбиваємо за допомогою міксера чи взбивальної машини з цукром-піском, ванільним цукром, додаємо молоко, борошно та ставимо на плиту (невеликий вогонь). Постійно помішуємо вінчиком, щоб крем застиг. Залишаємо крем охолонути. Потім додаємо масло вершкове, какао-порошок. Й виходить пречудовий шоколадний крем. За смаком нагадує шоколадний пломбір.
- Збираємо наш "Наполеон" у склянці або піалі: шар крему, потім підготовлений лаваш. По бокам стакану ставимо порізану полуницю. Останній шар - це крихта.
- Декоруємо полуницею, розтопленим шоколадом
- Залишаємо наш "Наполеон" в холодильнику на 2-3 години, Але краше на ніч, щоб гарно просочився.
Смачного!


Коментарі
Дописати коментар