Наполеон в стакані "Шоколадна мрія"

 


Я завжди шукаю натхнення, щоб приготувати легкі та смачні десерти. Знайшла випадково в одній соціальній мережі "Наполеон", який готується з лавашу в стакані (піалі), але зробила трохи по-своєму, гармонізувала ноти смаку.  

Вважаю що вийшло добре. А смакує ще краще.

Приготуйте й ви, дорогі гості мого блогу цей десерт. Все є у вашому холодильнику. Потрібно не забути взяти лаваш. 

Нічого складного!

Інгредієнти 

Тісто:

 1. лаваш 

Крем:

1. Молоко або сметана - 400 мл.

2. Цукор-пісок - 1 стакан.

3. Яйца курячі - 2 шт.

4. Ванільний цукор - 1 пакетик

5. Какао - порошок - 2-3 ст. л.

6. Борошно - 2 ст. л.

7. Масло вершкове - 100 г.

8. Цукрова пудра (за потребою)

Для декору: 

1. Полуниця.

2. Розтоплений шоколад (глазур)

Спосіб приготування

  • Лаваш ріжемо або рвемо лаваш та ставимо на застрелений пергамент.
  • Лаваш подріблюємо в крихту (не гарячим!)
  • Розігріваємо духову шафу й сушимо лаваш 10-15 хвилин при температурі 180-200'С.
  • Робимо заварний шоколадний крем: два яйца взбиваємо за допомогою міксера чи взбивальної машини з цукром-піском, ванільним цукром, додаємо молоко, борошно та ставимо на плиту (невеликий вогонь). Постійно помішуємо вінчиком, щоб крем застиг. Залишаємо крем охолонути. Потім додаємо масло вершкове, какао-порошок. Й виходить пречудовий шоколадний крем. За смаком нагадує шоколадний пломбір.
  • Збираємо наш "Наполеон" у склянці або піалі: шар крему, потім підготовлений лаваш. По бокам стакану ставимо порізану полуницю. Останній шар - це крихта. 
  • Декоруємо полуницею, розтопленим шоколадом 
  • Залишаємо наш "Наполеон" в холодильнику на 2-3 години, Але краше на ніч, щоб гарно  просочився. 


Смачного!



Коментарі