Творожна запіканка "Святкова"

 


Це не просто запіканка. Вона може містити родзинки, вишні, інші фрукти, горіхи та шоколад. Як чудовий десерт! Готується просто.

Інгредієнти

- 500 г сиру (творог)

- 3 яйця

- 1/2 склянки цукру

- 1/2 склянки манки 

- 1 ч.л. ванільного екстракту

- 100 г родзинок

- 100 г шоколаду для глазурі

- 2 ст. ложки вершкового масла

- мигдальні пелюстки

- цедра апельсину або мандарину

- масло вершкове - 50 г.

Спосіб приготування 

1. Попередньо замочіть родзинки у теплій воді на 10-15 хвилин. Злийте воду, відіжміть родзинки. 

2.  У великій ємності змішайте творог, яйця, цукор, ванільний екстракт та манку, цедру цитрусових, розтоплене вершкове масло. Взбийте міксером. Додайте підготовлені родзинки та недовго збийте.


3. Перенесіть отриману суміш у форму  Рівномірно розподіліть по формі. Форму поставте на протвень, вливаючи у нього воду. Будемо випікати як чизкейк. 


4. Випікайте в духовці протягом 60 хвилин (до золотистого кольору) випікайте при 180°C. 

5. Після випікання залиште запіканку охолонути.

6. Для приготування шоколадної глазурі розтопіть шоколад разом з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, помішуючи, поки отримаєте гладку, однорідну суміш.

7. При відповідному охолодженні запіканку можна полити шоколадною глазур'ю.

Посипте пелюстками мигдалю. Вийде дуже ефектно!

8. Залиште запіканку в холодильнику щонайменше на годину, щоб шоколад затвердів.

Цей десерт стане прекрасним вибором до чаю або до кави на сніданок, доповненням до обіду. Насолоджуйтесь!

Коментарі