Це не просто запіканка. Вона може містити родзинки, вишні, інші фрукти, горіхи та шоколад. Як чудовий десерт! Готується просто.
Інгредієнти
- 500 г сиру (творог)
- 3 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки манки
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 100 г родзинок
- 100 г шоколаду для глазурі
- 2 ст. ложки вершкового масла
- мигдальні пелюстки
- цедра апельсину або мандарину
- масло вершкове - 50 г.
Спосіб приготування
1. Попередньо замочіть родзинки у теплій воді на 10-15 хвилин. Злийте воду, відіжміть родзинки.
2. У великій ємності змішайте творог, яйця, цукор, ванільний екстракт та манку, цедру цитрусових, розтоплене вершкове масло. Взбийте міксером. Додайте підготовлені родзинки та недовго збийте.
3. Перенесіть отриману суміш у форму Рівномірно розподіліть по формі. Форму поставте на протвень, вливаючи у нього воду. Будемо випікати як чизкейк.
4. Випікайте в духовці протягом 60 хвилин (до золотистого кольору) випікайте при 180°C.
5. Після випікання залиште запіканку охолонути.
6. Для приготування шоколадної глазурі розтопіть шоколад разом з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, помішуючи, поки отримаєте гладку, однорідну суміш.
7. При відповідному охолодженні запіканку можна полити шоколадною глазур'ю.
Посипте пелюстками мигдалю. Вийде дуже ефектно!
8. Залиште запіканку в холодильнику щонайменше на годину, щоб шоколад затвердів.
Цей десерт стане прекрасним вибором до чаю або до кави на сніданок, доповненням до обіду. Насолоджуйтесь!



Коментарі
Дописати коментар