Торт без випічки "Мій каприз"

 


Якщо хочется чогось солоденького, а робити тісто не хочеться, є вихід - приготувати торт, не використовуючи газову чи електро піч. Потрібно пів години вашого часу. 

Вистачить на велику компанію та сім'ю. 

Інгредієнти для торту

- Печиво "До чаю" чи "Топлене молоко" - 3 пачки.
- Молоко - 500 - 700 мл. 
- Цукор - пісок - 150 г.
- Ванільній цукор - 1 пакетик.
- Масло - 100 г.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Борошно - 2 ст. л.
- Шоколад.
- Кокосова стружка - 1 пакетик.
- Сушена вишня.
- какао-порошок - 2 ст. л.

Спосіб приготування 

1. Готуємо  заварний крем: у каструлю з товстим дном кладемо яйце, додаємо цукор-пісок, ванільний цукор та гарно перемішуємо. Далі вливаємо молоко і додаємо борошно. Перемішуємо вінчиком та ставимо на маленький вогонь. Безперервно перемішуємо.  Готуємо до загущення крему. Коли крем вдруге закипить, знімаємо з вогню. Даємо затягнутися і охолонути. Потім додаємо масло і какао-порошок. Збиваємо до однорідної кремової маси. Крем готовий.

2. Форму застелити пергаментним папером або фольгою. 
3. Можна кожне печиво змочити в молоці перед викладанням у форму, але не обов'язково. 
Тож  викладаємо по всій довжині форми печиво.

4. Змащуємо кремом кожний шар торту та помираємо шоколадом.
 У торті три шари печива та крему.

5. Прикрашаємо торт за бажанням. Я обрала для декору вишню сушену, шоколад та кокосову стружку. Ставимо в холодильник мінімум на дві години. Краще - на ніч.
З форми не потрібно виймати весь торт. Нарізати на шматочки прямо у формі, перекладаючи шматок на тарілку. Можна насолоджуватися смаколиком, запиваючи його кавою чи чаєм. 

Нехай смакує! 





Коментарі