Десерт "Бланманже" з творогом та лісовими ягодами - це вишуканий смаколик, який готують в ресторані, але його можна приготувати в домашніх умовах.
Ось рецепт для приготування ягідного бланманже з сиром
Інгредієнти для десерту
- 500 г. - сиру (творог)
- Цукрова пудра - 100 г.
- Цукор за смаком
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г свіжих ягід або заморожених також ягоди перетерті з цукром
- Сметана 20% жирності - 200 г.
- Желатин - 15 г.
- Молоко - 6 ложок.
- Шоколад - 50 г.
Спосіб приготування десерту
1. В вогнестійку миску висипте желатин та залийте молоком. Залиште для набухання.
2. Для десерту можна взяти як маленькі формочки, щоб отримати порційний десерт, так і одну велику форму.
Натерти трохи шоколаду у чисту, суху форму або формочки.
3. Ягоди потрібно розморозити, змішати в блендері з цукром та пропустити через сито, щоб не потрапили кісточки у десерт, оскільки сам десерт повинен мати ніжну структуру.
Можна використати ваші заготовки на зиму. Якщо у вас є ягоди перетерті з цукром, то це інгредієнт, який можна використати для десерту. Але, все одно, потрібно перетерти ягоди, щоб звільнитися від кісточок.
4. У чашу для збивання додайте творог (у мене фермерський, а не магазинний сир, як і молоко), сметану (також фермерська), цукрову пудру. Все взбийте до однорідної маси за допомогою взбивальної машини або ручним міксером (плунжерним міксером).
5. На водяній бані розтопіть желатин, але не потрібно доводити його до кипіння. Цівкою вводьте в творожну масу та знову взбийте до однорідної маси.
6. В масу потрібно додати більшу частину ягідного соусу. Іншу частину я залишаю для декору.
Маса набуває такого красивого, рожево - бузкового кольору, завдяки лісовим ягодам.
7. Також в масу можна додати крихту або краплі шоколаду.
8. Масу кладу у велику силіконову форму.
При наявності різних форм, я обрала форму квітки.
Або можна розподілити масу по силіконовим формочкам.
9. Десерт у формі чи формочках накриваю харчовою плівкою на кладу у холодильник на 3 - 6 години.
10. Виймаю десерт з форми. Та прикрашаю ягідним соусом.
Після декору можна насолоджуватися творожним ягідним десертом. Він не буде занадто солодким, бо має кислі нотки лісових ягід.
Хто любить кисло - солодкий смак, тому дуже сподобається цей десерт.
Смачного!










Коментарі
Дописати коментар