Рецепт смачних вареників з вишнею на кефірі

 


Хочу поділитися простим і смачним рецепт українських вареників з вишнею на кефірі. Вареники з вишнею - це класичне українська страва, яку часто готують під час літніх сезонів, коли вишня дає свої плоди. Але готують також на Різдво і взагалі цілий рік. Можна використати вишню в своєму соку та заморожену вишню.

Інгредієнти для вареників 

Для тіста:

 Яйця курячі - 2 шт. 

 Кефір - 1шт.

 Сіль - 1/2 чайних ложки 

 Борошно - 3 склянки

 Цукор - 1 ст. ложка.

 Для начинки:

Свіжа чи заморожена вишня без кісточки

Цукор.

Спосіб приготування 

1. У великій мисці змішайте яйця, цукор, кефір, сіль. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто до отримання однорідної і еластичної консистенції. Замішувати тісто треба на столі, при необхідності підпилюйте борошном. Цей процес має зайняти близко 10 хвилин. Не менше. 



2. Накрийте тісто рушником або плівкою і залиште відпочивати на 15-20 хвилин. А потім розділіть тісто  на три частини.



3. В цей час підготуйте начинку. Вишню без кісточки потрібно посипати цукром. Дати стекти соку.

4. За допомогою скалки розкатайте тісто тонким шаром на столі, 

формуючи кола за допомогою келиха або виїмки круглої форми. Трохи кільця ще розкатайте скалкою.


5. На кожне коло покладіть трохи начинки з вишні.

6. З'єднайте краї і защіпайте їх, використовуючи борошно, щоб отримати вареник.



7. Доведіть каструлю з водою до кипіння і покладіть вареники. Після кипіння, варіть ще 7 хвилин. 

8. За допомогою друшляка або шумівки, вийміть готові вареники і покладіть їх на тарілку, додайте масла, щоб не злиплись.

9. Подавайте вареники з вишнею із сметаною, соком вишні та вишневим сиропом. І, за бажанням, посипте цукром.

Й тепер можна влаштовувати перегони і визначати, хто швидше з'їсть вареники. Бо вони, як правило, дуже смачні.



Смачного! Сподіваюсь, цей рецепт вареників з вишнею на кефірі припаде вам до смаку!


Коментарі