Хочу поділитися простим і смачним рецепт українських вареників з вишнею на кефірі. Вареники з вишнею - це класичне українська страва, яку часто готують під час літніх сезонів, коли вишня дає свої плоди. Але готують також на Різдво і взагалі цілий рік. Можна використати вишню в своєму соку та заморожену вишню.
Інгредієнти для вареників
Для тіста:
Яйця курячі - 2 шт.
Кефір - 1шт.
Сіль - 1/2 чайних ложки
Борошно - 3 склянки
Цукор - 1 ст. ложка.
Для начинки:
Свіжа чи заморожена вишня без кісточки
Цукор.
Спосіб приготування
1. У великій мисці змішайте яйця, цукор, кефір, сіль. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто до отримання однорідної і еластичної консистенції. Замішувати тісто треба на столі, при необхідності підпилюйте борошном. Цей процес має зайняти близко 10 хвилин. Не менше.
2. Накрийте тісто рушником або плівкою і залиште відпочивати на 15-20 хвилин. А потім розділіть тісто на три частини.
3. В цей час підготуйте начинку. Вишню без кісточки потрібно посипати цукром. Дати стекти соку.
4. За допомогою скалки розкатайте тісто тонким шаром на столі, 
5. На кожне коло покладіть трохи начинки з вишні.
6. З'єднайте краї і защіпайте їх, використовуючи борошно, щоб отримати вареник.
7. Доведіть каструлю з водою до кипіння і покладіть вареники. Після кипіння, варіть ще 7 хвилин.
8. За допомогою друшляка або шумівки, вийміть готові вареники і покладіть їх на тарілку, додайте масла, щоб не злиплись.
9. Подавайте вареники з вишнею із сметаною, соком вишні та вишневим сиропом. І, за бажанням, посипте цукром.
Й тепер можна влаштовувати перегони і визначати, хто швидше з'їсть вареники. Бо вони, як правило, дуже смачні.
Смачного! Сподіваюсь, цей рецепт вареників з вишнею на кефірі припаде вам до смаку!






Коментарі
Дописати коментар