Салат "Дракон"

Дуже ефектний салат можна приготувати на новорічний стіл та на Різдво. Також на Старий Новий рік. 

Безумовно, такий салатик стане  окрасою столу.

Інгредієнти гармонійні. Салатик крім того, що гарний, ще дуже смачний. 

Інгредієнти для салату

1. Цибуля ріпчаста - 1 шт.

2. Сік лимону для маринування цибулі.

3. Сирок плавлений - 3 шт.

4. Яйця курячі (варені) - 3 шт.

5. Індичий або курячий сиро-копчений рулет - 250-300 г.

6. Ківі - 4-6 шт.

7. Солодкий червоний перець - 1 шт.

8. Зелень - 25 г.

9. Маслини - 2-3 шт.

10. Майонез 

11. Картопля відварна - 3 шт.

12. Сіль за смаком.

Спосіб приготування салату

  • Цибулю нарізати дрібним кубиком та замаринувати соком лимону. Залишити маринуватися на 15 хв.
  • Варені яйця, плавлені сирки, відварну картоплю та сиро-копчену курку або індичку натерти на великій тертці. 
  • До салатної маси додати мариновану цибулю.
  • Салатну масу перемішати до однорідної маси з майонезом та додати сіль за смаком. 
  • На широке блюдо викласти масу півколом, більш тонко формуючи хвіст та більше додаючи маси до спини. Далі сформувати голову та чоло вашого дракона.
  • Ківі порізати тонкими слайсами (2 мм.) та викласти на сформованого дракона, починаючи з його хвосту направляючись до шиї дракона.
  • Голову прикрасити зеленню, ніздрі - маслинами, очі - майонезом і кільцями з маслин. Посмішку дракона зробити зі смужки перцю. Також спину прикрасити невеликими смужками перцю. Й з перцю формуємо вуха дракона та лапки.
Смачного! 







 



Коментарі